Dansen en Corona

 14 januari 2022.

 

Hallo allemaal,

 

tijdens de persconferentie van vandaag werd duidelijk dat de dansscholen hun deuren weer mogen openen.
A.s. zondag hervatten we de lopende cursussen. De, door de lockdown, gemiste lessen halen we in door een aantal weken langer door te gaan. Het schema van de lesdata is aangepast.
Om in de pas te blijven lopen met de andere lesdagen zijn de lestijden op donderdag ook aangepast.
Zilver ster 18:50 tot 20:15 uur
Brons 20:15 tot 21:40 uur.


De procedure tijdens de lessen is hetzelfde als voor de lockdown.

Draag bij binnenkomst en bij het verlaten van de locatie een mondmasker.
De corona-check is bij binnenkomst verplicht. (QR-code)

De lessen worden zoveel mogelijk gegeven in de theaterzaal. Zorg voor schoenen met een stroeve zool.

 

 

Hieronder heb ik de tekst geplaatst van onze brancheorganisatie, dansondernemers.nl,  die in overleg met de regering de openstelling van de dansscholen hebben geregeld.

Blij dat we weer verder kunnen.
Tot van de week op één van de lessen.

Groet, Peter en Carola

De dansscholen gaan open

 

We hebben in de persconferentie de bevestiging gekregen van de boodschap die we afgelopen dinsdag nog eens stevig onder de aandacht gebracht hebben: het is essentieel dat mensen blijven dansen, sporten en bewegen. We geven graag een groot compliment aan het nieuwe kabinet en de nieuwe minister Ernst Kuiper dat ze de daadkracht tonen om sport dus ook dans vanaf morgenochtend 05.00 uur hun deuren te laten openen. Het is ons gelukt om in samenwerking met onze partners sport en bewegen op het netvlies van de politiek te krijgen en we horen vanuit de rijksoverheid dat de actie dinsdag daar een grote bijdrage in geleverd heeft. In deze nieuwsbrief nemen we jullie mee in de maatregelen die vanaf zaterdag 15 januari, morgenochtend dus, van toepassing zijn. 

Openstelling dansscholen

U kunt uw deuren weer openen en klanten ontvangen.  Hieronder de belangrijkste versoepelingen: 

  •  Er is voor alle leeftijden weer mogelijk om binnen en buiten te sporten. Geen restricties op leeftijd dus of eindtijden.
  •  U dient de 1,5 meter afstand te borgen. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en als het voor de sportactiviteit niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Denk daarbij aan bepaalde dansstijlen.
  • De bij u bekende hygiënemaatregelen zijn van toepassing. 

Binnen:

  •  Er is geen beperking in de groepsgrootte in een binnenruimte. Wel dient de 1,5 meter aangehouden te worden zoals hierboven beschreven.
  • Er zal nog steeds een corona toegangsbewijs (CTB) aan sporters gevraagd moeten worden. Het CTB voor medewerkers is nog steeds geen verplichting. 
  • Mondkapjes zijn verplicht bij binnenkomst en het verlaten van het centra. Tijdens het dansen hoeft er geen mondkapje gedragen te worden.
  • Reserveren is geen vereiste vanuit de overheid maar een keuze voor u als ondernemer.
  • Horeca dient gesloten te zijn met uitzondering voor de afhaalfunctie.
  • Kleedkamers mogen wel open zijn. U dient wel de 1,5 meter afstand te borgen.

Buiten:

  • Geen van bovenstaande maatregelen voor de binnenruimte zijn van toepassing voor het buiten sporten.

Protocol

We zullen de maatregelen verwerken in ons dansprotocol. Vanwege de korte tijd tussen besluit (vrijdag avond) en invoering (zaterdag ochtend) focussen we op de informatie in deze nieuwsbrief. Jullie kunnen het protocol in het eerste deel van de week verwachten.